péntek, január 30, 2009

A vacsora

A sorsolás tegnapelőtt este megtörtént, nem másutt, mint Lyon-ban, a gasztronómia fővárosában.

Aki közreműködött: Nicolas Le Bec, két Michelin-csillagos, zseniális séf, akit a szakma az egyik legtehetségesebb művelőjeként tart számon a kulináris világ –nemhiába, konyhája kiváló, ételeit magam részéről feltétlenül a legjobb élményeim közé ezennel felveszem (beszámolók jönnek)

A sorsolás négy szakmabeli tanú jelenlétében zajlott, Nicolas-t arra kértem, hogy tetszőlegesen mondjon nekem egy számot 1 és 293 között (a jelentkezőket előtte beszámoztam, nem érkezési sorrend szerint, hanem összevissza). A fotók sajnos nem sikerültek jól, elnézést, de késő, sötét és túl jó hangulat volt.

A 8-as szám hozott szerencsét KOSZTI-nak, aki január 22-én írt nekem e-mailt, és aki Péter, Laura és Gábor társaságában jön hozzám. Gratulálok és sok szeretettel várlak Benneteket! Jelentkezem e-mailen, hogy meg tudjuk beszélni a részleteket.

A vacsora menüjét természetesen itt is meg fogom osztani.


Címkék: ,


 

 

15 hozzászólás:

Blogger Fűszeres Eszter szerint...

Gratulálok Koszti!

9:40 de.  
Blogger Gabojsza szerint...

Mázlista!:-)))))
Én is gratulálok!

10:29 de.  
Blogger Palócprovence szerint...

Gratulálok és egy ici-picit irigykedem is! Na jó, nagyon.:)))

11:38 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Nem hiszem el, a 8-ast húzta a francia cuisinier??? Hát az pedig pont az én szerencseszámom, kár, hogy nem az én nevem társult hozzá :-(

Jó mulatást az estéhez!

11:42 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Gratulálok! És nagyon írigykedem!:)Jó szórakozást!Erika

1:35 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

nyina
13:51
nem mi nyertük a vacsit

nyina pasija
13:53
nem meglepő

nyina
13:53
én szomorú vagyok

nyina pasija
13:53
aha
13:53
hát
13:54
nemtom
13:54
elmegyünk vmi jó étterembe helyette

nyina
13:54
édes vagy

1:58 du.  
Blogger Unknown szerint...

Kedves Chili!
OFF, de életbevágó! Megfőztem tavaly a Tom Kha gai levesedet, bár szerényebb fűszerezéssel, de így is menthetetlenül beleszerettünk.
Most fáradságos úton (elég messze lakom Bp-től) beszereztem a kaffir lime levelet, galangagyökeret meg a citronellát (citronádot?), és fagyasztanám, csak nem tudom, kell-e blansírozni előtte, vagy csak simán sutty a fagyasztóba?
Segítségedete előre is köszönöm: Lili

2:23 du.  
Blogger Pirikenagyi szerint...

hej, ha én is közt(ük)etek lehetnék! gratula Kosztinak!

9:54 du.  
Blogger Abigél szerint...

Nagyon irigy vagyok, de valahogy majd túl leszek rajta. A nyertesnek sok szeretettek gratulálok, Neked pedig további sok sikert és minden elképzelhető jót kívánok.

11:53 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

echo, es koszti egyenest lyonban kostolhat ch&v foztet?! hohoooo :)

11:10 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Gratulálok a szerencsésnek! Várom majd a beszámolót mindkét féltől!!! :)

1:37 du.  
Blogger chili&vanilia szerint...

Lili, ne haragudj, hogy csak most válaszolok. Nem, nem kell blansírozni, mehet a mélyhűtőbe, ahogy van!

nem, kosztiék sajnos nem lyon-ban, hanem budapesten lesznek vendégül látva:) és sajnos nem nicolas le bec főz nekik, pedig azzal nagyon jól járnának..azért majd igyekszem

11:36 du.  
Blogger Unknown szerint...

Köszönöm, akkor jól döntöttem!
Nagyon tetszik, amit csinálsz, kívánok sok-sok sikert a jövőre nézvést!
Üdv: Lili

12:21 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

úristen!egy michelin csillagos szakács éttermében ikea képek vannak a falon?! úgy látszik csak a főzésben igényes....

doppio

2:33 de.  
Blogger chili&vanilia szerint...

doppio, hogy Te miket észre nem veszel:) öszintén szólva, Nicolas Le Bec-nek olyan a konyhája, hogy egyetlen percig eszembe sem jutott, hogy vajon a kép honnan van, ez annyira nem volt ott releváns..egyébként éppen átalakítják a helyet és a design-t, lehet, a képeket is lecserélik. ha nem, én akkor igy megyek:)

6:37 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal